Plaats nachtschades in de tuin.

De nachtschades (o.a. tomaat, aardapppel, paprika, peper en aubergine) moeten dit seizoen op het achterste derde deel van je tuin worden geplant.
Dit is het deel, wat het verst af ligt van het middenpad.

Deze regel is opgenomen in het huishoudelijk regelement artikel 8.

Waarom moet je wisselteelt toepassen?

Groenten en fruit uit dezelfde plantenfamilie hebben vaak gelijksoortige behoeftes. Als de groenten jarenlang op dezelfde plek geteeld worden, wordt er continue dezelfde mineralen en voedingsstoffen uit de grond onttrokken. Hierdoor raakt de grond uit evenwicht waardoor je planten ook gevoeliger worden voor allerlei ziekten en plagen.

Een ander reden om wisselteelt toe te passen is dat de bestaande ziekten minder de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Stel je voor je had last van Phytophtora of wel de tomatenplaat. Als je de tomaten eruit haalt, rem je de verdere groei van phytophtora. Maar het zit nog steeds in de grond. Het blijft helaas een aantal jaren in de grond. Als je vervolgens tomaten weer op dezelfde plek gaat planten, voed je weer de schimmel, want die is dol op tomaten.

Daarnaast kunnen bepaalde groenten de grond weer aanvullen met voedingsstoffen, wat weer goed is voor de gewassen die daarna geteeld worden. Peulen maken bijvoorbeeld veel stikstof aan, en kolen hebben graag veel stikstof. Daarom wordt in de wisselteelt peulen vaak opgevolgd door kolen.

Bron : binnenbuitenbloei.nl

Voor het volledige artikel : Link

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.